Voetreflexologie

Voetreflexologie

 

1-scherp

Voetreflexologie is een wetenschap die zich bezighoudt met het uitgangspunt dat er zich reflexzones op voeten bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Reflexzonetherapie is een unieke methode waarbij deze reflexzones met duim en vingers worden bewerkt.

Door op de reflexpunten te drukken wordt het zenuwstelsel gestimuleerd en wordt de bloedcirculatie verbeterd.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van voetreflexologie?

● ontspant vermoeide voeten

●verlicht pijn in de voeten en kuiten

● helpt bij rug, nek-, schoudersklachten

●verlicht stress en geeft ontspanning

●stimuleert de stofwisseling en ontgifting

●verlicht reumatische en artritis pijnen

● helpt bij hormonale klachten (menstruatie- en overgangsklachten)

● verlicht constipatie, winderigheid

●helpt bij slaapstoornissen

●verbetert de bloedcirculatie

● ondersteunt het immuunsysteem

● verbetert het geheugen en de concentratie

●voegt energie en vitaliteit toe

●stimuleert de regeneratiemechanismen van het lichaam

Voetreflexologie wordt over het algemeen beschouwd als een veilige reflexbehandeling voor de gezondheid, ook voor mensen die gezondheidsproblemen ervaren.

Neem contact op met je huisarts wanneer je vóór een sessie de  gezondheidsproblemen ervaart (Epilepsie, Bloedstolsel of ontstekingen in beenaderen, Een laag aantal bloedplaatjes of andere bloedproblemen waardoor je sneller blauwe plekken of bloedingen krijgt, Jicht, Schimmelinfecties)

Het is goed mogelijk dat een behandeling met voetreflexologie ook bij deze problemen gewoon mogelijk is, maar de kans is aanwezig dat er, in verband met de algehele gezondheid, voorzorgsmaatregelen getroffen moeten worden. Ben je zwanger? Laat het je reflexloog dan vooraf weten.

Bijeffecten

Een reflexbehandeling met voetreflexologie kan bepaalde bijeffecten veroorzaakten, waaronder emotionele gevoeligheid, tedere voeten of duizeligheid. Dit zijn kortetermijneffecten die kort na de sessie verdwijnen.

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on26056/domains/lichtstraal.info/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279